Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті відзначили Всесвітній день біженців

Дата: 20.06.2024 17:15
Кількість переглядів: 38

Сьогодні відзначають Всесвітній день біженців. З цієї нагоди в центрі Ужгорода за ініціативи УВКБ ООН пройшла «Толока солідарності та рішень для біженців та внутрішньо переміщених осіб».

Відвідувачі мали можливість ознайомитися із фотовиставкою з історіями біженців, переглянути мінівиставу «Метелик», режисеркою якої є Марина Больбух з Харкова. Для діток облаштували локацію для розваг з аніматорами та творчими майстернями.

Згідно з оперативними даними мобільних операторів, Закарпаття стало прихистком і новим домом для більш ніж 300 тис. внутрішньо переміщених осіб. Водночас офіційно зареєструвалося 128 057 осіб, зауважив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Тут вони знайшли те, чого так прагнули у важкі хвилини, – турботу, безпеку, підтримку, – прокоментував він. – Уряд, обласна та місцева влади щодня працюють над тим, щоб спільно шукати шляхи для вирішення конкретних проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи».

Відзначення Всесвітнього дня біженців за сприяння надійних партнерів з УВКБ ООН – знак міцної співпраці та розуміння, що маємо один вектор руху та спільні цілі.

Також сьогодні під головуванням Мирослава Білецького відбувся тематичний круглий стіл за участю фахівців профільних департаментів ОВА, психологів та представників благодійних фондів.

Йшлося про те, що для того, аби забезпечити внутрішньо переміщених осіб усім необхідним, потрібна не тільки гуманітарна допомога, але й системні заходи, спрямовані на їх інтеграцію в наше суспільство.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь