Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Ужгороді відкрили виставку «Портал у війну: на лінії вогню»

Дата: 10.04.2024 13:52
Кількість переглядів: 50

Виставку «Портал у війну: на лінії вогню» в обласному центрі Закарпаття презентувала 10-та окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс».

Бійці представили трофеї, здобуті в запеклій боротьбі з російськими загарбниками, зброю та форму, особисті документи, щоденники окупантів. Серед експонатів і світлини з життя й бойової роботи штурмовиків, котрі звільняли Київщину, воювали на Бахмутському напрямку та в інших гарячих точках фронту.

Для відвідувачів також облаштували інтерактивні локації та тир. Охочі зможуть опанувати навички тактичної медицини, пройти бойовий вишкіл, побувати на майстер-класі з польової кухні, взяти участь у танкових батлах тощо.

Відкрили експозицію міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан та ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка.

Олександр Пацкан зауважив, що виставка покликана нагадати кожній людині, як важко дається перемога у війні, яку ціну доводиться платити за мирне майбутнє нашої країни. Він подякував захисникам і захисницям, котрі віддано боронять Україну, та підкреслив, що Закарпаття своєю чергою продовжує підтримувати їх.

З концертом для мешканців та гостей обласного центру Закарпаття виступив військовий оркестр 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Експозиція діє перед входом та на першому поверсі ректорату УжНУ, окремі локації працюють у парку Малий Галагов, що біля обласної військової адміністрації.

Виставка працює з 10:00 до 18:00. Відвідати її можна до 12 квітня.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь