Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

При обласному центрі соціальних служб запрацював відділ підтримки та популяризації сімейних форм виховання запрацював

Дата: 01.04.2024 15:29
Кількість переглядів: 55

На Закарпатті з’явився перший в Україні відділ підтримки та популяризації сімейних форм виховання. Осередок при обласному центрі соціальних служб сьогодні відкрили в Ужгороді.

Тут зможуть отримувати консультації психолога й соціального педагога чи іншу необхідну допомогу новостворені прийомні, патронатні родини та дитячі будинки сімейного типу. Також відділ стане майданчиком підтримки для потенційних кандидатів у прийомні батьки, опікуни, батьки-вихователі, усиновлювачі та патронатні вихователі.

Осередок має на меті допомагати всім, хто вирішив подарувати дітям, позбавленим батьківського піклування, турботливу та люблячу родину, відзначила під час відкриття директорка Закарпатського обласного центру соціальних служб Наталія Лакатош.

«Кандидати у сімейні форми виховання потребують уваги не тільки під час проходження курсу підготовки, а й після успішного завершення навчань та отримання рекомендацій. Часто їм не вистачає психологічної підтримки, особливо на перших і найскладніших етапах адаптації до нової для себе ролі. Саме тому в нашому відділі ми прагнемо надати вчасну й кваліфіковану допомогу кожній такій новоствореній родині», – підкреслила Наталія Лакатош.

Спеціалісти відділу працюватимуть не тільки з батьками-вихователями, а й з дітьми. Для молодших тут облаштували окремий ігровий простір, розповіла в.о. керівника відділу підтримки та популяризації сімейних форм виховання при Закарпатському обласному центрі соціальних служб Ірина Дацюк.

«Наше завдання – запобігти емоційному вигоранню батьків. Для цього плануємо організовувати різні активності для прийомних сімей та ДБСТ, проводити зустрічі з потенційними кандидатами для обміну досвідом. До родин з віддалених громад виїздитиме наша команда», – зауважила Ірина Дацюк.

Відкриття відділу – спільна ініціатива Закарпатського обласного центру соціальних служб та голови Державної служби України у справах дітей Петра Добромільського. До облаштування осередку долучилися також представники ЮНІСЕФ, громадської організації «Неємія» та благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка Україна».

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь