Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті новостворені прийомні сім’ї, ДБСТ, опікуни та усиновлювачі можуть отримати фінансову підтримку

Дата: 24.02.2024 09:23
Кількість переглядів: 90

На Закарпатті прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опікуни та усиновлювачі можуть отримати фінансову підтримку від благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка Україна».

Грошову допомогу протягом трьох місяців будуть надавати родинам, які у 2024 році прийняли або візьмуть на виховання одну дитину чи кількох. Це передбачає нова програма благодійного фонду, котра вперше стартує в нашому регіоні.

Реалізацію ініціативи та низки інших проєктів заступник голови ОВА Петро Добромільський обговорив з менеджеркою у соціальній сфері по Закарпатській області міжнародної благодійної організації БФ «СОС Дитячі Містечка Україна» Наталією Криворучко.

«У регіоні ми послідовно працюємо над покращенням системи комплексної підтримки різних сімейних форм виховання. З обласного бюджету за відповідною Програмою надаємо одноразову фінансову допомогу родинам, які взяли на виховання дітей, та дитячим будинкам сімейного типу», – відзначив Петро Добромільський.

Заступник голови ОВА зауважив, що в умовах війни родини, котрі приймають на виховання дітей, потребують особливої уваги та підтримки, тому втілення такого проєкту благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка Україна» на Закарпатті зараз на часі.

У межах програми прийомні сім’ї, ДБСТ, опікуни (піклувальники) та усиновлювачі можуть отримати грошову підтримку на одну дитину в розмірі 10 800 грн. Сума допомоги для родин, які всиновили дитину (дітей) з інвалідністю, становитиме 14 400 грн, повідомила Наталія Криворучко.

«Виплати зможуть отримати сім’ї, котрі подадуть заявку на участь через відповідну онлайн-форму. Таку програму надання грошової цільової благодійної допомоги наша організація розпочала реалізовувати в 14 областях України, зокрема й на Закарпатті», – зазначила Наталія Криворучко.

Подати заявку можна за посиланням. Усиновлювачам потрібно заповнити цю онлайн-форму.

За її словами, благодійний фонд також планує продовжувати проєкт з оздоровлення та відпочинку дітей з прийомних сімей, ДБСТ, опікунських родин та усиновителів. Зокрема, влітку для них організують спільний табір у форматі «батьки + діти».

Також менші зможуть відпочити в літньому таборі. Минулого року за сприяння фонду та ОВА оздоровлення пройшли понад 300 дітей місцевих мешканців і вимушених переселенців, серед них — 10 із родин, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Окремо під час зустрічі обговорили залучення команди благодійного фонду та фахівців Закарпатського обласного центру соціальних служб до проведення навчань для кандидатів у батьки-вихователі. Тогоріч таку підготовку за підтримки «СОС Дитячі Містечка Україна» вже пройшли 25 кандидатів.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь