Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпатських працівників культури та майстрів народного мистецтва привітали з професійним святом

Дата: 17.11.2023 16:17
Кількість переглядів: 110

Керівництво області відзначило талановитих краян, чия оригінальність і самобутність у цей нелегкий час об’єднує всіх українців та голосно звучить у всьому світі.

Очільник Закарпаття Віктор Микита підкреслив, що наш мультинаціональний регіон відіграє знакову роль у становленні й розвитку української культури, збереженні та продовженні звичаїв і традицій.

«Саме мистецтво надихає нас на перемогу, додає сил боротися і робить світ кращим. В українського народу є душа. Люди, які її не мають, які злі, ніколи цього не зрозуміють і не впустять у своє життя прекрасне. Ворогу ніколи не вдасться знищити нашу культуру та ідентичність. Ми сильна нація, сильна духом і своєю історією», – наголосив Віктор Микита.

Як зауважив очільник краю, працівники цієї галузі зараз не можуть творити на повну потужність, так, як цього хотілося б, однак вони з першого дня війни активно проводять благодійні заходи на підтримку ЗСУ й допомагають вимушеним переселенцям.

Під час урочистостей з нагоди свята почесними грамотами Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита нагородив:

  • Олесю Глуханич – доцентку кафедри музичного мистецтва комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради, заслужену працівницю культури України;
  • Людмилу Губаль – голову Закарпатського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужену майстриню народної творчості України;
  • Івана Микиту – директора комунального закладу «Закарпатська обласна філармонія» Закарпатської обласної ради;
  • Валерію Русин – завідувачку відділу історії та краєзнавства комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького» Закарпатської обласної ради;
  • Наталію Товтин – голову Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури України, заслужену працівницю культури України;
  • Маріанну Варварцеву – голову громадської організації «Національно-культурне товариство німців м. Мукачево "Паланок"».

Спільну відзнаку обласної військової адміністрації та обласної ради – нагрудний знак «За розвиток Закарпаття» – за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти й культури та з нагоди 70-річчя від дня народження вручили Людмилі Ухач, викладачці циклової комісії соціокультурної діяльності комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради, заслуженій працівниці культури України.

Відповідно до розпорядження голови Донецької ОВА за плідну працю, сумлінне виконання службових обов’язків, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва, національно-патріотичне виховання дітей і молоді та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва нагрудним знаком «Знак пошани» нагородили очільника Закарпаття Віктора Микиту.

У межах урочистостей творчим колективам оголосили подяки т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва, талановитим краянам також вручили грамоти обласної ради, департаменту культури Закарпатської ОВА та управління культури і туризму Донецької обласної військової адміністрації.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь