Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чеські партнери приєднаються до реалізації проєкту зі створення Закарпатського обласного реабілітаційного центру

Дата: 19.10.2023 14:28
Кількість переглядів: 147

 

Робота над проєктом створення Закарпатського обласного реабілітаційного центру в розпалі. Заступник голови ОВА Василь Іванчо разом із чеськими партнерами, котрі одними з перших погодилися долучитися до реалізації «4.5.0. Recovery center Transkarpathia», обговорили ключові кроки та масштабні плани в цьому напрямку.

«Для втілення цього амбітного проєкту нам потрібні як висококваліфіковані реабілітологи, психологи та інші фахівці, так і фінансові ресурси. Попередньо є потреба в 400 млн грн. Частину коштів ми залучимо з обласного бюджету та від територіальних громад. Про інше фінансування зараз домовляємося із закордонними партнерами», – зауважив Василь Іванчо.

Детально про саму ініціативу, логістичні переваги, ветеранський хаб, план відновлення військових після повернення із зони бойових дій під час зустрічі розповів керівник Проєктного офісу з реалізації концепту Обласного реабілітаційного центру Тарас Гайдук.

Водночас на заході йшлося про реформу децентралізації, її етапи та результати в межах нашого регіону, досвід державного управління в Чеській Республіці. Також окремо обговорили підтримку вимушених переселенців, котрі знайшли прихисток на Закарпатті, прийом українців у Чехії тощо.

Насамкінець Василь Іванчо подякував партнерам за підтримку України та співпрацю з нашою областю протягом усього часу, зокрема й з першого дня повномасштабного вторгнення.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь