Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віктор Микита та румунські партнери обговорили результати й перспективи співпраці

Дата: 17.07.2023 17:03
Кількість переглядів: 210

Фото без описуГолова Закарпатської ОВА Віктор Микита разом з румунською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою обговорили питання транскордонної співпраці та реалізацію спільних інфраструктурних ініціатив і проєктів родин військових.

Очільник краю подякував партнерам за оптимізацію роботи залізниці й пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні. За його словами, це важливий проєкт державного значення, який разом вдалося реалізувати.

Також пріоритетною є підтримка дітей, батьки котрих захищають незалежність України на фронті. Сьогодні, зокрема, на відпочинок до Констанци відправили 25 школярів у супроводі дорослих.

Під час зустрічі домовилися й про спільну участь у програмі Румунія – Україна 2021-2027 у межах конкурсів за пріоритетом Social Development across Borders. Це шанс отримати додаткове фінансування з ЄС, зокрема й для реалізації проєкту Закарпатського обласного центру реабілітації військовослужбовців, зауважив Віктор Микита.

Окремо сторони обговорили можливість налагодження співпраці з регіонами Румунії в межах діяльності Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад. Незабаром визначать чіткі дати та програму цієї роботи.

Насамкінець Віктор Микита подякував румунським партнерам за системну підтримку й співпрацю, яка допомагає українцям долати наслідки російської військової агресії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь