Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпаття розбудовує систему підтримки осіб, які постраждали від насильства або торгівлі людьми

Дата: 29.06.2023 09:37
Кількість переглядів: 321


Фото без описуЗакарпатці та вимушені переселенці, які постраждали від різних видів насильства або торгівлі людьми, можуть звернутися до спеціалізованих служб підтримки.

Зараз в області працюють 23 такі стаціонарні осередки і 13 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Протягом останніх місяців зменшилась кількість звернень до правоохоронних органів та організацій, що надають допомогу, підтримку і захист постраждалим від насильства й торгівлі людьми. Однак це не нівелює ступінь проблем, які під час війни набувають більш загрозливих форм, аніж у мирний час.

Запобігання насильству й торгівлі людьми – це пріоритетний напрямок роботи всіх відповідальних служб та органів. На цьому наголосив директор департаменту соціального захисту населення ОВА Віктор Мацола під час засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Як повідомила начальниця відділу з питань сім’ї, оздоровлення дітей, запобігання сімейному неблагополуччю та гендерної рівності управління з питань внутрішньо переміщених осіб, державних допомог та сімейної політики департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Пагулич, в Оноківській, Кам’янській і Вільховецькій тергромадах, крім служб підтримки, функціонують притулки та денні центри з кризовими кімнатами. Зараз там можна отримати необхідну психологічну й соціальну допомогу, безоплатні консультації та юридичний супровід.

Кількість осередків підтримки постраждалих від насильства на Закарпатті планують збільшити. Про це повідомила виконавча директорка ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі. Зокрема, йдеться про відкриття в регіоні ще одного денного центру та кризових кімнат, де допомогу зможуть отримати не тільки жінки, а й чоловіки.

Також під час засідання голова жіночої громадської організації «Веста» Інна Сабадош наголосила, що постраждалі можуть звернутися за допомогою не тільки до фахівців цих осередків, а й за телефоном:

📞 до департаменту соціального захисту Закарпатської ОВА – +38 (0312) 61 22 13;

📞 на національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 572;

📞 до виконавчого партнера МОМ – Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» – +38 096 089 56 30.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь