Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До ЕСОЗ вноситимуть дані про категорію інсулінозалежних пацієнтів

Дата: 29.06.2023 08:34
Кількість переглядів: 277


Фото без описуДля забезпечення більш коректного та ефективного призначення інсулінів та їх подальшого відшкодування за програмою реімбурсації з 1 липня у плані лікування інсулінозалежних пацієнтів буде обов’язково вказуватися категорія таких пацієнтів.

Вона визначатиметься на основі даних про проведену клінічну оцінку. Тобто лікарі почнуть фіксувати в ЕСОЗ електронні медичні записи про оцінку стану інсулінозалежних пацієнтів на основі огляду пацієнта, наявних електронних медичних записів, аналізу його медичної історії, документації тощо. 

Запис про клінічну оцінку щодо категорії інсулінозалежного пацієнта створює лікар-ендокринолог. На час воєнного стану цю функцію може також виконувати лікар первинної медичної допомоги у разі призначення інсуліну пацієнтам.

Надалі, під час створення призначення інсуліну за програмою реімбурсації в плані лікування пацієнта, лікуючий лікар буде посилатися на запис про клінічну оцінку.

Ця вимога є обовʼязковою та передбачається Порядком реімбурсації лікарських засобів

Нововведення не вплине на лікувальний процес пацієнта, процес отримання інсулінів за рецептом також не змінюється.

Водночас зауважимо, що до 1 липня лікарі мають пройти відповідне навчання та почати активно використовувати функціонал клінічної оцінки в ЕСОЗ для отримання необхідної практики та досвіду.

Щоб своєчасно підготуватися до змін і підвищити рівень кваліфікації, вони можуть пройти навчальний курс щодо роботи з новим функціоналом в ЕСОЗ на платформі Академії НСЗУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь