Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Хусті представили проєкт «Custody Records»

Дата: 16.06.2023 16:10
Кількість переглядів: 402

Фото без описуВ Хусті представили проєкт «Custody Records», який реалізували на базі оновленого районного управління поліції.

Ініціатива спрямована на покращення стандартів захисту прав затриманих шляхом запровадження електронної фіксації інформації про всі дії щодо осіб, які перебувають під контролем поліції з моменту фактичного затримання і поміщення до слідчого ізолятора або звільнення з-під варти. Також проєкт передбачає обов’язкове проведення інтерв’ю затриманої особи та поліцейського, який здійснив затримання.

Складовими «Custody Records» є:

- зонування приміщень підрозділу поліції;

- система відеонагляду 24/7;

- електронна база обліку всіх дій щодо затриманих (ІП «Custody Records»);

- інспектор з дотримання прав людини;

- дистанційний зовнішній контроль (доступ до електронної бази та відеоспостереження).

Для того, щоб працівники поліції впевнено виконували свої обов’язки та коректно комунікували з затриманими, а затримані із поліцейськими, всіх учасників процесу потрібно убезпечити шляхом відео- та аудіофіксації.

Запровадження системи в діяльність підрозділів поліції визнано доцільним і раціональним не лише керівництвом Національна поліція України, Міністерство юстиції України, а й очільниками органів регіональної влади та місцевого самоврядування, зокрема військових державних адміністрацій, обласних і районних рад, окремих територіальних громад тощо.

Це третій із шести таких проєктів, який заплановано втілити в регіоні. Відповідати найвищим стандартам права та демократії – важливе завдання, над котрим продовжується системна робота й уже продемонстровані конкретні результати.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь