Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

у Хусті відбулось урочисте закриття міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

Дата: 12.05.2023 08:55
Кількість переглядів: 369

Фото без опису11 травня у Хустському міському парку культури та відпочинку ім. Героїв Майдану відбулось урочисте закриття міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) серед закладів освіти Хустської міської територіальної громади. Захід відвідали й перший заступник голови Хустської РВА Василь Мейсарош та начальниця відділу освіти Хустської РВА Андріана Келемен.

Гра „Джура” є завершальним заходом запланованої виховної роботи на засадах традицій Українського козацтва та козацько-лицарської духовності, що проводилась протягом навчального року в закладах освіти громади. Відак, чотири десятки роїв старшої та середньої вікових груп взяли участь у різних видах змагань та конкурсах. У результаті визначилися й переможці (загальнокомандні місця).

Середня вікова група:

1 місце – рій «Соколи» (Хустський ліцей №3),

2 місце – рій «Яструби» (Хустський ЗЗСО №2),

3 місце – рій «Козацький рід» (Нижньоселищенський ліцей);

Старша вікова група:

1 місце – рій «Побратими» (Хустський ЗЗСО №4),

2 місце – рій «Соколи» (Хустський ЗЗСО №2),

3 місце – рій «Соколята» (Хустський ліцей №3) та рій «Гайдамаки» (Хустський ліцей №5).

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих. Після виступів почесних гостей відбулося нагородження переможців гри. Насамкінець рої поклали квіти до пам’ятника Героїв Небесної Сотні. Також усі мали змогу скуштувати польову кухню та переглянути виставкові експонати, організовані Хустським РТЦК та СП.

Хочеться зауважити, що участь у такому заході, без сумніву, оживила славні сторінки нашої історії та вкотре нагадала про суть і значення козацтва в житті українців й у створенні власної держави.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь