Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Від початку року майже 290 пацієнтів пройшли променеву терапію в Закарпатському протипухлинному центрі

Дата: 12.04.2023 08:14
Кількість переглядів: 382


Фото без описуПонад півтора року в Закарпатському протипухлинному центрі в Ужгороді працює потужний лінійний прискорювач. Завдяки йому медики проводять променеву терапію, не зачіпаючи здорові клітини навколо, повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Для нас, як керівництва області, було принциповим покращення матеріально-технічної бази закладу, що дозволило б ефективніше лікувати онкологічні захворювання у дітей та дорослих і відповідно знижувати рівень захворюваності та смертності серед населення», – прокоментував Мирослав Білецький.

Апарат встановили у відреконструйованому радіологічному корпусі закладу до 30-ї річниці незалежності України. Фахівці пройшли відповідне навчання, і вже наприкінці осені позаминулого року за допомогою передового обладнання перші пацієнти розпочали лікування.

У 2022 році заклад за власні кошти закупив ще один прискорювач, що дозволило удвічі збільшити кількість пролікованих людей.

«Завдяки цьому упродовж минулого року 807 осіб отримали курс променевої терапії, за перші три місяці 2023 року – 287. Для порівняння у 2021 році вдалося пролікувати 311 пацієнтів.

Системно і цілеспрямовано розбудовуємо сферу охорони здоров’я краю, щоб закарпатці отримували якісні медичні послуги європейського рівня», – зауважив перший заступник голови ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь