Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Йду до «Люті», бо цього прагне моя совість і душа, – Юлія Кононенко

Дата: 18.03.2023 21:44
Кількість переглядів: 389

Лікарка з медицини невідкладних станів Юлія Кононенко успішно пройшла відбір до штурмової бригади Нацполіції «Лють». Доброволиця прагне захищати країну від російських загарбників та хоче, щоб її діти жили в мирній Україні.

32-річна Юлія Кононенко родом зі смт Ріпки Чернігівської області, здобула вищу освіту у медичному університеті імені О.О. Богомольця за спеціальністю «педіатрія». Потім пішла в інтернатуру й отримала спеціальність лікаря з медицини невідкладних станів.

«Уже 8 років я працюю за фахом у Центрі екстреної медицини та медицини катастроф міста Києва. У мене троє дітей, – розповідає Юлія. – 24 лютого 2022 року наші життя, як у всіх українців, кардинально змінилися. З початку повномасштабного вторгнення я рвалася піти лікарем на фронт, але син був ще дуже маленьким. Мій чоловік теж лікар, завідувач навчально-тренувального відділу в тому ж Центрі екстреної медицини та медицини катастроф. Тому перші чотири місяці він фактично прожив на роботі в Києві, брав участь у медичній евакуації з Бучі. Тепер, коли наш син підріс, чоловік дав мені змогу піти на службу в "Лють", бо цього прагне моя совість і душа».

Доброволиця спецпідрозділу зазначає, що нині всі її знайомі та все коло спілкування знаходяться на фронті. Тож вона не може залишатися осторонь і прагне разом з однодумцями боронити свою країну від окупантів.

«Піду робити те, що потрібно і те, задля чого вчилася всі ці роки. Я усвідомлюю всі труднощі майбутньої служби. Що стосується фізичної підготовки, то я активно займалася спортом з тренером. Основну увагу я приділяла силовим вправам, адже це необхідно мені для роботи... Плюс, я знаю, що таке переносити пацієнтів самостійно, силами своєї бригади. Я розумію, що буде важко, але я готова до цього. Я знаю куди йду. Це мій свідомий вибір – докласти максимум зусиль для нашої Перемоги», – продовжує Юлія Кононенко.

Національна поліція України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь