Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті створять мережу лікарень у складі госпітального округу

Дата: 14.03.2023 18:42
Кількість переглядів: 288

Реформа системи охорони здоров’я триває, і один з її етапів – створення в області єдиного госпітального округу та його кластерів по районах.

Це потрібно для того, щоб забезпечити населенню територіальну доступність до якісної медичної та реабілітаційної допомоги. Аби якісно та оперативно діяти, перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький провів нараду із керівниками районів.

«Нам слід створити госпітальні кластери, встановити їхні межі, визначити, які заклади у майбутньому сформують мережу надкластерних, кластерних, загальних та інших видів. Таку процедуру мають пройти лікарні по всій країні», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, відповідний розподіл проходитиме залежно від кількості напрямків медичного обслуговування. Так, у загальних лікарнях можна буде отримати допомогу терапевтичного, хірургічного, інфекційного профілю, неускладнених пологів тощо. А якщо потрібна більш вузькопрофільна допомога – ендокринологів, судинних хірургів, нейрохірургів, допомога при інсульті та інфаркті, ускладнені пологи та неонатологічна допомога – це рівень кластерної лікарні. Також будуть враховувати кількість населення, яке обслуговуватиме кожен заклад.

«До процесу формування нової спроможної мережі слід підійти дуже ретельно. Лікарням варто проаналізувати всі фінансові питання, свої можливості. Так, можливо, нам доведеться об’єднувати заклади, але передусім маємо думати про людей, якісні послуги та сучасні методи лікування у комфортних умовах», – зазначив перший заступник керівника краю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь