Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Штормове попередження: на Закарпатті – загроза підтоплень та зсувів

Дата: 18.01.2023 12:07
Кількість переглядів: 388

Синоптики попереджають про можливі підтоплення, зсуви й селі в області. А все через надмірні опади, котрі спостерігають відучора, 17 січня, та які продовжаться у найближчі два дні, зауважив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, на річках Закарпаття очікується продовження підвищення рівнів води. Станом на ранок 18 січня у верхів’ях річок спостерігають зростання на 0,3 – 1,0 м, що не несе негативних наслідків. Однак у нижніх течіях Тересви, Ріки, Латориці, Старої та Ужа рівень води зріс на 1 – 1,5 м, на р. Боржаві у межах с. Верхні Ремети – на 1,2 – 1,7 м.

«Є загроза підтоплення сільгоспугідь сіл Заріччя, Сільце, Кам’янське, Великі Ком'яти, Боржавське, Луково, Білки, Хмільник, Пушкіно, Оросієво, Квасово, а також ділянки автомобільної дороги О 070305 Великі Ком'яти – Вилок між селами Великі Ком'яти та Шаланки», – прокоментував Мирослав Білецький.

Сильні дощі місцями призвели до перезволоження ґрунту. Оскільки очікується, що опади продовжаться, в гірських районах можливе формування селів та зсувів.

Працівники обласного ГУ ДСНС спільно із Закарпатським центром з гідрометеорології контролюють ситуацію. Рятувальники готові реагувати та локалізувати будь-які надзвичайні ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь