Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 1300 гаджетів отримали освітяни Закарпаття протягом 2022 року

Дата: 10.01.2023 14:39
Кількість переглядів: 397

Понад 1300 гаджетів отримали закарпатські освітяни протягом 2022 року. Про це повідомила Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА.

«Попри війну навчання в школах триває за різними формами: очно, дистанційно, індивідуально, тому важливо постійно підтримувати зв’язок з учнями. Враховуючи такі обставини, комп’ютерні засоби є необхідними для організації освітнього процесу», – зазначила Мар’яна Марусинець.

За її словами, минулого року заклади освіти краю отримали 1124 хромбуки, 100 ноутбуків, 60 персональних комп'ютерів та 31 планшет. Крім цього, шкільні укриття продовжують облаштовувати швидкісним інтернетом, аби заняття можна було проводити навіть під час повітряної тривоги.

Комп'ютерну техніку розподілили між громадами Закарпаття, найбільше пристроїв отримала Мукачівщина, Тячівщина та Берегівщина. Мар'яна Марусинець підкреслила, що гаджетами передусім забезпечили заклади освіти в гірській місцевості та ті, де навчається чимало школярів, зокрема й ВПО.

Таку допомогу Закарпаття отримало від угорських партнерів, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), ЮНЕСКО за сприяння Міністерства освіти і науки України та компанії Google.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь