Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні розробляють програму психологічної підтримки постраждалих від війни

Дата: 09.12.2022 16:11
Кількість переглядів: 533

Наше психічне здоров’я – запорука здоров’я фізичного, нашого благополуччя, ефективної роботи. Науковці та медики давно б’ють на сполох, вважаючи, що стрес негативно впливає на людей, а психічні розлади все частіше трапляються із людьми різного віку й соціального стану. Війна в Україні створила умови для зародження та прогресування недуг психоемоційного спектра.

Фото без описуПро це йшлося на онлайн-нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, за участі Першої леді Олени Зеленської та експертів, які досліджували цю проблему та досвід боротьби з нею у різних країнах світу. У ній взяв участь перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Психічне здоров’я – важливий фактор, який не можна недооцінювати в умовах війни. Якщо, згідно зі статистичними даними, ковід збільшив кількість випадків депресії та тривожності у світі на 25%, то що казати про вплив повномасштабної збройної агресії, яку українці переживають 10-й місяць поспіль. Серед вразливих груп передусім військові і ветерани, внутрішньо переміщені особи, мешканці деокупованих територій.

Україні потрібно створювати свою програму психологічної підтримки таких людей, готувати відповідних фахівців, бо найближчі кілька років суттєво зросте потреба у наданні таких послуг. Над цим працюватиме вся країна, адже до реалізації повинні бути залучені всі: від міністрів до голів територіальних громад.

«Війна несе багато болю і втрат. Але вже зовсім скоро буде наша перемога і всім потрібно буде повернутися до мирного життя. Без спеціалістів, на жаль, мільйонам українців не обійтися», – прокоментував Мирослав Білецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь