Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Словаччина планує надати Закарпаттю генератори електроенергії

Дата: 08.11.2022 22:03
Кількість переглядів: 508

Подальшу співпрацю та допомогу області в підготовці до холодної пори року заступник голови ОВА Петро Добромільський обговорив спільно з представниками Словацької Республіки. Петро Добромільський передусім подякував партнерам за важливу підтримку вимушених переселенців у регіоні та поінформував про перебіг реалізації спільних соціальних проєктів. 

«З початку повномасштабного вторгнення РФ і щодня разом із нашими друзями долаємо чимало викликів, та попереду – важка зима. Від того, як ми підготуємося, залежить життя і здоров’я українців», – підкреслив заступник голови ОВА. 

Спільно з партнерами розглянули можливість забезпечення Закарпаття генераторами електроенергії. Це питання сьогодні актуалізувалося через ворожі обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України та у зв’язку з відключеннями електроенергії, додав Петро Добромільський. 

Генеральна директорка департаменту економічного співробітництва та розвитку Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки Лучія Кісс зауважила, що країна готова надати Закарпаттю резервні системи живлення. 

Під час зустрічі йшлося й про продовження спільної роботи в напрямку створення комфортних умов для проживання ВПО, подальшу гуманітарну та фінансову підтримку, взаємодію з міжнародними партнерськими організаціями тощо. До обговорення також долучилися генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс, консул з економічних питань Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Роман Жатко та координатор питань, пов’язаних з Україною, Мартін Полачко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь