Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кількість пожеж в екосистемах області цьогоріч зросла на 210%

Дата: 12.10.2022 16:20
Кількість переглядів: 249


Завершуються польові роботи, закарпатці приводять до ладу свої обійстя та городи, на жаль, застосовуючи при цьому шкідливий і незаконний метод – спалювання сухотрав’я та опалого листя. На цьому наголосив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Зважаючи на воєнний стан, цей варіант прибирання ще й прирівнюється до диверсії», – прокоментував перший заступник очільника краю.

За інформацією Головного управління ДСНС у Закарпатській області, станом на 1 жовтня 2022 року зафіксували вже 2 636 загорянь сухої рослинності. У цей час минулого року таких випадків було 848. Отже, спостерігається зростання пожеж в екосистемах на 210%.

«Щоб убезпечити свої гаманці від сплати штрафу у розмірі від 3 тисяч гривень, здоров’я від вдихання токсичних речовин та розвитку хронічних хвороб, а рятувальників – від надмірної роботи, якої в цей час і так не бракує, нагадуємо, якими альтернативними способами можна скористатися, щоб позбутися опалого листя і сухої трави. Серед яких є компостування і мульчування», – зазначив Мирослав Білецький.

Компостування

Усі природні матеріали можна обернути на корисний матеріал для господарства. Для компостування використовуйте спеціальний контейнер, який можна придбати чи виготовити власноруч, або викопайте яму, головне, щоб вона була на відстані не менше 30 м від джерела питної води.

Основним елементом компосту є трава, допоміжними — листя, коріння рослин, кора. У підсумку вийде якісне природне добриво для гарного урожаю.

Мульчування

Це чудовий спосіб захисту рослин від впливу температур, не тільки низьких, а й високих. Необхідно покрити ґрунт захисним шаром із різноманітних матеріалів: подрібнені опале листя, дрібні гілки, залишки рослинності, суху траву. Також мульча допомагає збага


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь