Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Ужгороді обговорили сучасні виклики та актуальні проблеми збереження поверхневих вод Закарпаття

Дата: 13.09.2022 21:28
Кількість переглядів: 111

Сьогодні перший заступник очільника області Мирослав Білецький узяв участь у розширеному засіданні Президії Громадської ради при ОВА на тему «Сучасні виклики та актуальні проблеми збереження поверхневих вод Закарпаття».

Екологічні питання, збереження природи Карпат та водних ресурсів – у фокусі уваги фахівців та посадовців. Вчені спостерігають зменшення рівня прісної води у деяких країнах світу та в Україні зокрема. Закарпаття цьогоріч теж потерпає від маловоддя.

«Спекотне, посушливе літо майже без опадів спровокувало не просто зменшення рівня річок, а в деяких місцях до їх повного пересихання. Навіть старожили не пригадують такого. До прикладу, на Ужі якихось сто років тому човни плавали, а зараз її спокійно дитина вбрід перейде.

Сьогоднішня зустріч важлива тим, що вона зібрала разом експертів у своїй галузі. Це дає можливість глибше вивчити проблему та знайти шляхи її вирішення», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, грамотним підходом у питанні збереження водних ресурсів буде гармонійне поєднання знань і надбання предків та кращого досвіду європейських держав у питаннях збереження водних ресурсів. Окрім того, варто зайнятися осушувально-зволожувальними системами – відновити їх, розчистити, повернути їх до роботи.

«Нам слід діяти вже зараз, будувати пороги, стримувати потік води, не давати їй спливати надто швидко. Ситуацію треба стримати і обернути нам користь», – додав перший заступник голови Закарпатської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь