Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпаття на 90% готове до опалювального сезону

Дата: 09.09.2022 08:17
Кількість переглядів: 162

На стадії завершення підготовка об’єктів господарського комплексу та бюджетної сфери області до опалювального сезону 2022-2023 років. Середній показник готовності становить 89,5%, повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

«З облікованої 1141 котельні до роботи підготували вже 1041, тобто 91,2%. Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період готові на 88,2% від запланованих показників, житловий фонд – на 88,1%.

Школи і дитячі садки Закарпаття до проходження опалювального періоду підготували на 100%, інші об’єкти соціальної сфери (заклади охорони здоров’я, культури тощо) – на 90%», – зазначив Мирослав Білецький.

Зважаючи на військову агресію РФ та можливі проблеми з електро- і газопостачанням, обласна військова адміністрація визначила низку заходів, покликаних зменшити споживання енергоресурсів під час проходження опалювального сезону.

Серед них:

- регулювання подачі теплоносіїв залежно від часу доби, зовнішньої температури тощо;

- реконструкція котелень шляхом встановлення додаткових електричних котлів, твердопаливних котлів, які працюють на паливних пелетах;

- монтаж енергоефективних вікон та утеплення зовнішніх стін, фундаментів, підвальних/цокольних поверхів та горищ будівель;

- заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі.

«Усе це дозволить зменшити споживання енергоносіїв під час осінньо-зимового періоду 2022/23 року приблизно на 20% у порівнянні з попереднім сезоном», – зауважив перший заступник голови ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь