Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У басейн Тиси випустять близько 65 тис. мальків струмкової форелі

Дата: 01.09.2022 16:47
Кількість переглядів: 159

Фото без описуЗа ініціативи Державного агентства меліорації та рибного господарства України річки Закарпаття поповнюють мальками струмкової форелі. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Упродовж усього тижня зариблення проводять у басейні р. Тиси. Виростили рибопосадковий матеріал на одному з форелевих заводів області за державні кошти.

Експерти зазначають, що прохолодні, чисті та прозорі річки Закарпаття є найоптимальнішим місцем для розведення струмкової форелі», – прокоментував Мирослав Білецький.

Близько 65 тис. екземплярів цієї риби планують випустити в Уж, Уг, Вишку, Люту, Вичу, Жденіївку, Чорну Тису, Білу Тису, Тересву, Красношурку, Мокрянку, Брустурянку, Тереблю, Репинку та Ріку, Тереблянське водосховище та потік Озерел.

Струмкова форель – цінний різновид лососевих, і в Україні її найбільше зараз розводять у верхів’ях гірських річок Карпат. Збереження та примноження біорізноманіття – важлива місія,  яку в області вже успішно реалізовують силами Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь