Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті понад 233 тисячі ВПО отримали виплати від міжнародних організацій

Дата: 26.08.2022 08:22
Кількість переглядів: 199

Посилення співпраці з гуманітарними партнерами у напрямку грошової підтримки та якнайшвидшої реконструкції житла для вимушених переселенців обговорили на координаційній нараді під керівництвом заступника голови ОВА Петра Добромільського.

«У зв’язку з новими хвилями евакуації українців із небезпечних регіонів на Закарпатті зростає кількість ВПО. Сьогодні ця цифра становить понад 410 тисяч людей. Лише за підтримки держави та спільними зусиллями з міжнародними організаціями ми зможемо забезпечити їх необхідним. Уже маємо позитивний досвід роботи», – наголосив Петро Добромільський.

За його словами, ключовим напрямком такої взаємодії є реконструкція середньо- та довгострокового житла для вимушених переселенців. Окрім того, у регіоні стимулюють розселення ВПО в приватному секторі: власники домогосподарств, котрі прихистили переселенців, отримують компенсації на комунальні послуги, також їх долучатимуть до кешових програм.

Працюють і над продовженням фінансової допомоги вимушено переміщеним особам. Так, уже понад 233 тисячі осіб отримали виплати загальною сумою 44,8 млн грн від 13 організацій (УВКБ ООН, Міжнародна організація з міграції, Всесвітня продовольча програма ООН та інші).

«Зростає потреба у продуктових наборах та гігієнічних засобах. За координації обласної військової адміністрації гумдопомогу розподіляють адресно туди, де люди цього найбільше потребують. Ми вдячні партнерам і сподіваємося на подальшу підтримку», – зауважив заступник голови Закарпатської ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь