Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Хустщині провели масштабне навчальне заняття для освітян

Дата: 12.08.2022 16:02
Кількість переглядів: 306

Фото без описуСьогодні, 12 серпня, на Хустщині відбулося масштабне навчальне заняття щодо організації заходів цивільного захисту, метою якого є підвищення рівня знань та вдосконалення навичок керівників органів управління з питань освіти та директорів закладів освіти.

Майже 500 учасників навчального заняття під керівництвом першого заступника голови Хустської РВА Юрія Іванчо, зібрались на базі Горінчівського ЗЗСО І-ІІІ ст. для того, щоб підвищити рівень готовності освітян до виконання завдань при виникненні непередбачуваних обставин, пов’язаних із ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій мирного часу та в особливий період.

Протягом шести годин теорії та практичних занять, керівництво структурних підрозділів з питань освіти Хустської РВА, директори закладів освіти та їхні заступники, представники головного управління ДСНС України в Закарпатській області та органів місцевого самоврядування, а також спеціалісти цивільного захисту та інших дотичних установ відпрацьовували заходи з укриття учасників навчального процесу в захисних спорудах цивільного захисту та вдосконалювали здобуті знання щодо порядку дій у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога». У процесі роботи отримували вичерпну інформацію щодо правил перебування в укриттях; порядку дій працівників закладів освіти у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з воєнним станом; про організацію отримування сповіщень та про правила заповнення, облаштування й експлуатацію захисних споруд; про підготовку учнів та алгоритм їхніх дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Крім того, протягом семінару пристуні вчилися оперативно та максимально ефективно взаємодіяти із силами районних територіальних органів управління та формувань цивільного захисту.

Підбиваючи підсумки, можна впевнено сказати, що навчання пройшло успішно та з користю. Тепер, у разі виникнення надзвичайної події, відповідальні особи, служби та органи влади діятимуть злагоджено, чітко та результативно. Безпека та захист всіх учасників освітнього процесу зараз є пріоритетним завданням для кожного з нас. Віримо, що з таким рівнем підготовки, новий навчальний рік пройде спокійно та без ексцесів.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь