Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита зустрівся із керівниками держлісгоспів та деревообробних підприємств Хустського району.

Дата: 11.08.2022 13:55
Кількість переглядів: 208

Фото без описуСьогоднішній спільний план роботи із керівництвом ОВА на Хустщині досить насичений. Після візиту до деревообробної компанії «Wood International», провели зустріч із керівниками місцевих держлісгоспів та деревообробних підприємств.

Про те, що дискусії будуть доволі напруженими, було зрозуміло ще з самого початку, адже болючих питань, на жаль, є чимало. Та саме такі обговорення спонукають до вірних дій.

Аби результати від зустрічі були більш чіткими та ефективними, серед запрошених було й керівництво СБУ, Нацполіції, прокуратури та інших дотичних установ. Адже як зауважив очільник краю Віктор Микита, безпека та можливість безперервного функціонування бізнесу в нашій області насамперед пов’язана з блискучою роботою правоохоронних органів.

Маємо парадокс, де місцевий бізнес вимушений купувати деревину в інших регіонах і навіть за кордоном через те, що в наших лісових підприємств дещо «суб’єктивне» бачення ведення господарської діяльності. При цьому останні разом заявляють, що працюють бездоганно. Те саме стосується ситуації з дровами для домогосподарств, відсутність яких обурює громади по всій області. Однак є незаперечні факти - Нацполіція щоденно виявляє по три лісовози з нелегальною деревиною і підробленими документами. Дуже прикро, що днями таке затримання відбулося саме в Хустському районі.

Проблемою є й те, що переважна більшість закарпатських лісгоспів не має сертифікації FSC (єдиних міжнародних індикаторів). Без цього наша лісова галузь впаде до рівня виготовлення палет і пиломатеріалу, або ще нижче й поступово взагалі зникне з ринку. А це виключено! Тож начальник Закарпатського ОУЛМГ Віталій Петренко отримав доручення від голови Закарпатської ОВА невідкладно виправити ситуацію.

Що стосується бізнесу та держлісгоспів: тут є конструктив й окремі точки дотику, які можуть бути реалізовані в трансформацію ринкових взаємовідносин щодо постачання деревини.

Кожна зі сторін висловила свою позицію, зауваження й пропозиції. Отриману інформацію керівництво ОВА, району та правоохоронці врахують у подальшій роботі.

Висловлюємо вдячність кожному, хто долучися до даної зустрічі. Саме такі заходи допомагають у злагодженні гострих кутів та сприяють результативній роботі, тож прийняли рішення організовувати подібні зустрічі систематично.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь