Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася робоча нарада щодо забезпечення своєчасної підготовки господарського комплексу Хустського району до осінньо-зимового періоду 2022 – 2023 років

Дата: 08.08.2022 15:52
Кількість переглядів: 341

Фото без описуСьогодні, 8 серпня, під керівництвом голови Хустської районної військової адміністрації Віктора Сабадоша, відбулася чергова робоча нарада щодо забезпечення своєчасної підготовки господарського комплексу Хустського району до осінньо-зимового періоду 2022 – 2023 років.

Представники структурних підрозділів РВА, члени оперативного штабу, очільники ТГ, представники ДСНС та державних установ обговорили хід підготовки об’єктів до опалювального періоду та відзвітували про результати виконаної роботи.

Основну увагу звернули на процес реалізації заходів, спрямованих на безперебійну роботу господарського комплексу та бюджетної сфери району. Відзвітували про стан котелень, електросилового обладнання, мереж водопостачання і водовідведення житлово-комунальних господарств. Обговорили обсяги витрат природного газу, дров, інших опалювальних матеріалів для освітніх, медичних установ, закладів культури та погашення заборгованостей оплати житлово-комунальних послуг тими установами, що фінансуються з місцевих бюджетів і задля повного забезпечення електро-газо- та водопостачанням цих об’єктів протягом опалювального періоду.

Не оминули й нагальне питання, що стосується створення безпечних умов перебування в закладах освіти під час війни, адже розпочати навчальний процес у форматі офлайн з 1 вересня зможуть лише ті установи, які матимуть належно облаштовані укриття. Крім того, в деяких навчальних закладах досі проживають внутрішньо переміщені особи, тож розглянули варіанти їхнього переселення. Зокрема, проаналізували стан проведення реконструкцій в об’єктах, визначених для проживання ВПО та зібрали додаткові відомості про інші можливі приміщення, призначені для таких цілей. Створення максимально безпечних та належних умов для проживання, навчання і роботи наших громадян є наразі пріоритетним завданням для представників усіх гілок влади.

Під час наради інформували і про виплату соціальних допомог населенню та надання грантів бізнесу згідно постанови Кабінету Міністрів України №738 від 21 червня 2022 року. Представники ЦНАПУ детально ознайомили присутніх із основними урядовими програмами підтримки підприємців, що допоможуть в умовах війни зберегти бізнес, робочі місця та підтримати економіку України. Відтак, розповіли про підтримку тимчасового переміщення підприємств із постраждалих регіонів; компенсацію за працевлаштування ВПО; грантові ініціативи по релокейту підприємств із інших регіонів; кредитування підприємств за програмою «5-7-9%»;  мікрофінансування ветеранського бізнесу тощо.

Підбиваючи підсумки, хочеться сказати, що сумлінно виконуючи свої обов’язки, ми не лише пришвидшуємо перемогу, а й легше долаємо ті виклики, які постали перед нами. Робитимемо й надалі все від нас належне, щоб чимшвидше повернути стабільність та злагодженість у наше життя.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь