Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті функціонує перша Літня школа інформатики

Дата: 03.08.2022 18:06
Кількість переглядів: 269

Фото без описуВ Ужгороді триває шестиденний інтенсив для дітей, які хочуть ближче познайомитися з ІТ-сферою. Про роботу першої Літньої школи інформатики на Закарпатті розповів очільник ОВА Віктор Микита.

За його  словами, понад 200 учасників Школи дізнаються про особливості й напрямки професійної та особистої реалізації у галузі інформаційних технологій. Своїми «історіями успіху» вже третій день поспіль із ними діляться представники відомих ІТ-компаній: Astound Commerce, SCS-IT, Educator, Sigma Software, EPAM University Program в Україні та інші.

Окрім цього, діти ознайомлюються із сучасними мовами програмування, найпростішими алгоритмами і виконують практичні завдання. Найголовніше – те, що вони знайомляться, працюють у командах та обмінюються своїми враженнями.  

«Упевнений, такі навички допоможуть дітям на уроках інформатики в новому навчальному році, а хтось із них, можливо, навіть захоче пов’язати своє життя з цією галуззю, – зазначив очільник ОВА. – Літня школа інформатики – це новий сміливий крок у розвитку освіти області в умовах сьогодення та його викликів». 

Віктор Микита подякував за розробку і реалізацію проєкту департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА, Закарпатському ІТ-кластеру й Ужгородському національному університету.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь