Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У громадах Закарпаття облаштовують житло для ВПО

Дата: 23.07.2022 10:37
Кількість переглядів: 376


Керівництво ОВА разом із громадами продовжують системно розв'язувати питання щодо розміщення на

території Закарпаття вимушених переселенців.

«Перший пріоритет – переселення людей з навчальних закладів та створення належних умов для проживання внутрішньо переміщених осіб у спеціально відведених будівлях і приміщеннях.

Другий пріоритет – підготовка спеціальних об'єктів для розміщення ВПО в разі можливих нових хвиль приїзду людей із районів ведення бойових дій», – зауважив очільник області Віктор Микита.

За його словами, на запит ОВА територіальні громади надали перелік будівель комунальної форми власності, які можуть бути переобладнані під місця для тимчасового проживання ВПО.

«Передусім розглядаємо об'єкти, де можна розмістити максимальну кількість людей з мінімальними витратами на відповідне облаштування, – прокоментував керівник Закарпаття. – Переобладнання включатиме першочергові заходи: ремонт даху, заміна чи встановлення вікон та дверей, опалення, водопостачання та забезпечення предметами побуту».

Також Віктор Микита підкреслив, що для виконання цього завдання залучають кошти з обласного бюджету й співфінансування територіальних громад.

«Роботи мають бути виконані оперативно та якісно для створення належних умов, аби громади могли прийняти й розмістити переселенців.

Це завдання державного рівня, тому разом з громадами об’єдналися, щоб Закарпаття було готовим до можливих викликів. Враховуючи наш передовий досвід, упевнений, що ми його виконаємо вчасно та якісно», – резюмував голова Закарпатської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь