Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпаття посилює роботу в секторі експорту зерна до країн ЄС

Дата: 25.07.2022 09:30
Кількість переглядів: 268

Фото без описуВорог, порушуючи домовленості, атакує морські порти України, на яких за угодою повинні завантажувати зерно та відправляти його до місць призначення.

«Для нас це сигнал, що потрібно докладати більше зусиль для виконання державного завдання щодо переміщення сільгосппродукції через кордони в нашому регіоні до морських портів Європи», – зауважив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, завдяки спільній роботі обласної військової адміністрації і митниці на сьогодні збільшено пропуск та обсяги першочергової агропродукції й інших пріоритетних вантажів через кордон України до Євросоюзу.

Так, з 1 березня по 21 липня цього року через пункти пропуску на території Закарпаття перемістили понад 877 тисяч тонн зернових культур. Зокрема, йдеться про 1 948 вантажівок-зерновозів та 13 621 залізничний вагон із зазначеною продукцією. Найбільший обсяг зерна – понад 450 тисяч тонн – вивезли в червні-липні.

«Ми продовжуємо роботу для забезпечення функціонування альтернативних шляхів експорту сільськогосподарської продукції транзитом до країн ЄС через спрощений механізм оформлення», – наголосив Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь