Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стартувала інформаційна кампанія «Виходь на світло!»

Дата: 18.07.2022 12:32
Кількість переглядів: 454

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

Саме тому, з 1 липня Держпраці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!». Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин. Кампанія спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків.

Кампанія реалізується за підтримки проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці».

«Виходь на світло!» – направлена на подолання незадекларованої праці, роз’яснення працівникам переваг офіційного працевлаштування, їх прав та гарантій передбачених законом.

За два тижні від початку кампанії, інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області провели 317 інформаційно-роз’яснювальних відвідувань суб’єктів господарювання усіх форм власності.

Поспілкувалися з роботодавцями та їх найманими працівниками в сфері торгівлі, будівництва, транспорту, сільського господарства, надання послуг,  громадського харчування та тимчасового розміщення – сферах де існує найбільший ризик використання незадекларованої праці.

Під час проведення інформаційної роботи, інспекторами виявлено 64 працівників допущених до роботи без оформлення трудових відносин. Цим працівникам та їх роботодавцями роз’яснено вимоги трудового законодавства, що забороняють використання найманої праці без оформлення трудового договору. Окрему увагу роботодавців інспектори звернули на відповідальності за порушення цього сегменту трудових відносин.

Більше про трудові відносини під час воєнного стану на інформаційних реcурсах Держпраці https://pratsia.in.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь