Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Варто підтримати законопроєкт щодо приватизації державного і комунального майна», – Віктор Микита

Дата: 15.07.2022 10:57
Кількість переглядів: 278

Фото без описуДнями у Верховній Раді України розглядатимуть законопроєкт №7451 «Про приватизацію державного і комунального майна» та інші законодавчі акти щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану й економічного відновлення країни.

Як зауважив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, питання збереження економічного потенціалу – це завдання держави, і цілком логічно, що для цього залучені передусім саме державні ресурси у вигляді земельних площ та виробничих приміщень, котрі перебувають у її власності.  

«Існують суб’єктивні точки зору окремих людей, які, звичайно, в переважній більшості теоретики, жодним чином не пов’язані з релокацією, їхній бізнес не знищували російські ракети, від них не залежать цілі родини, які жили завдяки роботі підприємств у зоні бойових дій. Вони проти малої приватизації, і в демократичній країні це нормальне явище, навіть якщо це простий популізм.  

Щодо нашої думки з цього питання, то вона базується на передовому досвіді релокації підприємств у регіон із районів ведення бойових дій. Ми прийняли майже 400 підприємств, що становить 50% від усіх переміщених компаній у країні. Навряд чи хтось зможе сказати, що в нас недостатньо досвіду чи компетенції», – наголосив Віктор Микита.

Також очільник ОВА зауважує, що цей Закон спростить роботу менеджерів, котрі відповідають за ефективну реалізацію завдань держави щодо релокації, дозволить дати нове життя державним підприємствам й площам, які були знищені та розграбовані.

«Чи потрібен цей Закон в умовах воєнного стану? Запитайте у людей, підприємців, виробничі потужності котрих знищили окупанти і які відновили свою роботу шляхом релокації. Вони точно скажуть, завдяки кому і чому вижили.  

Найменше, що їм потрібно, – це бюрократія та втручання у цей процес чиновників, особливо тих, хто був 30 років при владі й знищував держпідприємства. 

Тож варто підтримати у другому читанні та в цілому законопроєкт №7451, який розблоковує процес приватизації та дозволяє підприємцям створити нові виробництва й гарантувати економічну безпеку держави в найближчій перспективі», – підкреслив Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь