Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фонд держмайна України сприяє Закарпаттю в релокації

Дата: 27.06.2022 11:15
Кількість переглядів: 372

Керівник ОВА Віктор Микита відзначив роль Фонду держмайна України на чолі з в.о. голови Фонду Ольгою Батовою у питаннях релокації.

«Зв’язок Закарпаття – Київ був встановлений у режимі 24/7, і саме від цієї комунікації залежав кінцевий результат нашої діяльності», – наголосив Віктор Микита.

За його словами, Ольга Батова долучилася до економічного форуму «Релокація на Закарпаття: європейський вимір» та разом з підприємцями й іноземними партнерами підбила підсумки роботи за ці 120 днів, відзначила досягнення та озвучила проблемні питання, над якими працює сьогодні команда Фонду держмайна спільно з ОВА й бізнесом. 

Очільник області зауважив, що на форумі також окреслили додаткові інструменти підтримки підприємців, серед яких і реформа оренди держмайна.

Зокрема, ФМДУ зменшив строки проведення аукціонів, зробив договори електронними та запровадив цілу систему пільг аж до 100% для того, щоб бізнес почував себе комфортніше попри всі виклики війни. Для релокованих підприємств діє ставка 1 грн за кв. м на перші 6 місяців оренди.

«Також Фонд ініціював відновлення аукціонів малої приватизації. Менше бюрократії, більше ефективності. Пропонують скоротити терміни проведення аукціонів, змінити порядок оплати, а також відкрити можливість для приватизації підприємств з боргами, – зазначив Віктор Микита. – Такий рівень комунікації між центральними органами влади, виконавчою владою в регіоні та бізнесом на місцях не залишився непоміченим нашими іноземними партнерами. Делегації підкреслили, що далеко не кожна країна ЄС сьогодні може продемонструвати такий рівень державного й управлінського менеджменту, якому довіряє бізнес».

Голова Закарпатської ОВА подякував усій команді Фонду державного майна України та окремо керівнику Ользі Батовій за взаємодію, підтримку й увагу до нашого регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь