Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стартував економічний форум «Релокація на Закарпаття: європейський вимір»

Дата: 23.06.2022 13:34
Кількість переглядів: 312

Сьогодні на Ужгородщині стартував перший у регіоні економічний форум «Релокація на Закарпаття: європейський вимір». 

Очільник ОВА Віктор Микита привітав дипломатів, представників держав-партнерів, підприємців, журналістів та гостей форуму і наголосив, що війна, розв’язана Росією проти України у 2022 році, створила загрозу економічному потенціалу європейських держав та передумови до поглиблення глобальної продовольчої кризи у світі.

«Головна мета Російської Федерації – окупація, знищення економіки України шляхом руйнування об’єктів промисловості, зупинки роботи основних секторів сільськогосподарської галузі та експорту продукції до третіх країн, блокування торговельних зв’язків і ланцюгів імпорту й експорту, активізації процесів відтоку висококваліфікованого кадрового потенціалу за кордон та інше», – зауважив голова Закарпатської ОВА.

За його словами, для збереження економічного потенціалу Президент Володимир Зеленський, Уряд та виконавча влада на місцях розробили комплекс безпрецедентних заходів з релокації підприємств різних галузей на безпечні території.

Віктор Микита додав, що Закарпаття стало лідером у цьому масштабному процесі, створивши максимально сприятливі умови для швидкого перевезення компаній і кадрового потенціалу в регіон та забезпечивши відновлення роботи у рекордно короткі терміни.

Сьогодні на територію області переїхали 305 підприємств з різних куточків країни, що становить майже 50% від усіх релокованих по Україні. 256 компаній вже відновили свою діяльність, 49 – перебувають на стадії переміщення виробничих потужностей.

Закарпаття в умовах війни стало платформою для формування нового ІТ-кластера країни та сформувало кейс у більш ніж 100 релокованих компаній інформаційних технологій та 30 тисяч спеціалістів цієї галузі економіки.

Сьогодні регіон працює над переорієнтуванням ринків збуту високоякісної продукції та пошуком партнерів для забезпечення ефективного експорту.

«Ми показали усім, що чесні правила та рівні умови ведення підприємницької діяльності – це реальність економічного поля на Закарпатті, яке системно розвивається та дає імпульс іншим напрямкам життєдіяльності краю.

Весь цей шлях з нами поряд друзі та партнери з країн Європейського Союзу, які з перших днів нападу російських окупантів підтримали регіон та Україну, розділили наш тягар наслідків війни й продовжують надавати всебічну допомогу.

Бізнес та люди довірилися нам, і ми довели, що Закарпаття – це надійний партнер, який готовий виконати надважливу місію у воєнний період – відновити економіку та зберегти потенціал розвитку України в найважчі часи для нашої нації», – наголосив Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь