Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті місцеві підприємства перезапускають свої потужності

Дата: 08.06.2022 09:24
Кількість переглядів: 238

Фото без описуВійна сильно вдарила по місцевому бізнесу, який в окремих випадках призупинив виробництво через необхідність зміни ринків збуту власної продукції. На цьому наголосив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Керівництво області тривалий час спільно з локальним бізнесом працювали над створенням принципово нових механізмів переорієнтації, пошуку інших напрямків та відновлення обсягів виробництва.

«Можу впевнено сказати, що нам це вдається і чим далі, тим більше ми перезапускаємо потужності на території Закарпаття», — наголосив Віктор Микита.

За його словами, яскравим прикладом такої роботи є підприємство «Інтерфіл», яке спеціалізується на виготовленні косметичних виробів, засобів декоративної косметики та товарів побутового призначення.

Сьогодні очільник області разом з колегами відвідав компанію та оглянув виробничі потужності. Зараз тут працює понад 200 працівників. До війни підприємство сплачувало близько 300 млн грн податків, зараз цей показник значно менший, однак він поступово збільшується.

«Ми разом працюємо над зміною ринку збуту продукції і переорієнтування з ринків Білорусі та Росії на внутрішній ринок України та Європи. Попри усі складнощі підприємство налагодило виробництво нового продукту й успішно виконує контракт.

Це один із багатьох успішних економічних кейсів у нашому регіоні, який серед інших є драйвером "закарпатського економічного дива"», — підкреслив Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь