Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області провели перерахунок пенсії 23 тис. пенсіонерам, які працюють

Дата: 07.06.2022 14:29
Кількість переглядів: 292

Органи Пенсійного фонду здійснюють перерахунок пенсій і роблять усе, аби населення вчасно та в повному обсязі отримало виплати. На цьому під час брифінгу наголосила начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек.

«В області проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, тобто тим, за кого роботодавець (або фахівець самостійно) сплачує єдиний соціальний внесок. Виплата проводиться, починаючи з червня, з доплатою за квітень і травень», – зауважила спікерка.

За її словами, на Закарпатті таких перерахунків здійснили 23 069 пенсіонерам, які працюють. У середньому підвищення становить 86 гривень. Продовжуються й компенсаційні виплати: 456 грн і 570 грн, що отримають 23 407 пенсіонерів віком 75-80 років та 27 425 осіб, котрим виповнилося 80 років, відповідно.

Анастасія Пентек також зазначила, що станом на сьогодні в області 21 члену сімей полеглих військовослужбовців від 24 лютого 2022 р. призначено пенсії у зв'язку з втратою годувальника.

На брифінгу начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області повідомила й про одноразову щорічну виплату ветеранам. Цього року кошти отримають у червні 6 083 закарпатці.

Також йшлося про призначення дострокової пенсії за віком членам сімей померлих/загиблих військовослужбовців, внесення змін до деяких законів України з пенсійного забезпечення, зокрема щодо індексацій пенсій, дострокового виходу на пенсію тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь