Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В онлайн-режимі науковці з різних куточків світу вивчатимуть флору і фауну НПП «Синевир»

Дата: 03.06.2022 13:57
Кількість переглядів: 238

Науковці із 40 країн світу у режимі онлайн можуть спостерігати та вивчати флору і фауну перлини Карпат – озера Синевир. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, керівництво НПП «Синевир» спільно з Нідерландською компанією Silence TV Europe, Представництвом в Україні інституту реінтродукції на території заповідника впроваджують багатовекторний проєкт з відтворення біологічного розмаїття та налагодження фото/відеомоніторингу за водним дзеркалом озера Синевир.

Цьому буде сприяти спеціально встановлене обладнання, яке ретранслюватиме телевізійний сигнал. Перегляд буде доступний на ютуб-каналі, фейсбук-сторінці, телеграм-каналі та SILENSETV.

Науковці та керівництво заповідника переконані, що такий формат зможе показати вченим і всім зацікавленим, як змінюється навколишнє природне середовище та як зберегти і повернути в природу рідкісні біологічні види.

«Озеро Синевир і парк навколо – одна з улюблених локацій закарпатців. Можливість показати в мережі широкому загалу неймовірні краєвиди Карпат точно сприятиме розвитку екотуризму, а отже і збільшенню уваги до проблем заповідника», – прокоментував Мирослав Білецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь