Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Закарпатському ІТ-кластері сьогодні вже близько 120 резидентів

Дата: 01.06.2022 08:48
Кількість переглядів: 202

Попри всю критику, скепсис та всі складнощі в області офіційно створили й зареєстрували громадську спілку «Закарпатський кластер інформаційних технологій», яка ефективно функціонує та розвивається. На цьому наголосив голова ОВА Віктор Микита.

«Рятувати цю галузь та не дати окупантам знищити потенціал ІТ-сфери України – саме це було нашою місією. А завдання зберегти ресурс для допомоги нашим ЗСУ було беззаперечним, і ми отримали підтримку держави.

У перші дні повномасштабного наступу ми не знали, як далеко просунеться ворог, тому розробляли протоколи майже для всього, що фізично могли прийняти на Закарпатті», – наголосив очільник ОВА.

За його словами, сьогодні в області ІТ-кластер об’єднав близько 50 компаній-резидентів та 70 ФОПів. Зараз розглядають ще майже 80 заявок на резидентство від компаній та ще 300 – від ФОПів.

Айтівці релокують бізнес здебільшого в Ужгород, Мукачево, Берегово, Хуст, Тячів. Але переїжджають і в села по всьому регіону, адже вони переважно працюють віддалено.

«Ми послідовно йшли до реалізації взятих на себе надважких зобов’язань і можемо звітувати про успішні кейси з бронювання представників цієї сфери. Уже отримали підтвердження на 50 IT-фахівців. Подали наступний пакет, до якого увійшли 67 осіб. У режимі 24/7 опрацьовуємо заявки.

Багато це чи мало — питання дискусійне. Однак для Закарпаття це безпрецедентний успіх та результат кропіткої роботи великої команди», – резюмував Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь