Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті вже перереєструвалося понад 62% релокованих підприємств

Дата: 31.05.2022 10:15
Кількість переглядів: 154

За майже 100 днів війни в область вдалося евакуювати 278 підприємств. Про це повідомив голова ОВА Віктор Микита.

«Наша місія – забезпечення релокації компаній на Закарпаття у рекордні терміни та за максимально спрощеними процедурами. Розробка цих механізмів і дорожніх карт була найскладнішим процесом, а довіра та надійність партнерства стали вирішальними з перших днів їхньої інтеграції», – наголосив очільник краю.

За його словами, в області – більш ніж 45% всіх компаній по Україні, які завершили процес релокації. З них 218 вже працюють, а 60 переїжджають або облаштовуються на новому місці. Переважно це компанії з Київщини, Донеччини та Харківщини.

Найбільше на Закарпаття переїхало представників ІТ-сфери – 49%. Серед інших 23,9% – підприємства переробної промисловості, 23,8% – сфера послуг, зокрема і торговельних, 3,2% – сфера будівництва.

Основними видами діяльності релокованих підприємств переробної промисловості є виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування (21,2%), одягу (16,7%), машин і устаткування (16,7%), меблів (7,8%), комп'ютерів, електронної та оптичної продукції (6,1%), оброблення деревини та виробів з деревини, крім меблів (6,1%), виробництво харчових продуктів (6,1%), поліграфічна діяльність (6,1%), виробництво електричного устаткування (4,5%), іншої продукції (4,5%), виробництво основних фармацевтичних продуктів і препаратів (3,0%).

Віктор Микита додав, що в області вже перереєстровано 62,9% всіх релокованих підприємств (175 суб’єктів господарювання, з них 136 – представники ІТ-спільноти).

«Евакуйований бізнес, який перемістився до нас, перевіз і частину своїх працівників. Окрім того, підприємства шукають фахівців і серед місцевого населення. Таких вакансій сьогодні уже сотні. Ми піклуємося як про закарпатців, так і про тих, хто був змушений покинути рідні міста», – підкреслив голова ОВА.

Він також зауважив, що тепер кошти надходитимуть до бюджету регіону та громад, а це матиме позитивний вплив на економіку. До слова, за три місяці до обласного бюджету надійшло 250,6 млн грн, що на 9,7% більше затверджених показників.

«Ми дякуємо за довіру усім, хто обрав Закарпаття. Працюємо 24/7 на перемогу нашої країни», – резюмував Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь