Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для доступної імунізації бригади медиків виїжджатимуть у пункти тимчасового ВПО

Дата: 21.05.2022 08:22
Кількість переглядів: 134

На Закарпатті рутинна імунізація стає доступнішою, зокрема й для вимушених переселенців. У пункти їхнього тимчасового перебування організовуватимуть планові виїзди мобільних бригад для проведення вакцинації. Про це на брифінгу повідомив Анатолій Пшеничний, директор департаменту охорони здоров’я ОВА.  

«Такі візити відбуватимуться у кожному закладі, де розмістили внутрішньо переміщених осіб. Під час виїздів від медиків, епідеміологів можна буде отримати актуальну інформацію про наявність і види вакцин, графіки щеплень та інтервали між ними», – зауважив Анатолій Пшеничний, додавши, що для проведення імунізації не обов’язково укладати декларацію із сімейним лікарем, але бажано мати історію щеплень, аби планувати вакцинацію відповідно до Національного календаря щеплень. 

Внутрішньо переміщені особи, які проживають у приватному секторі, можуть отримати щеплення, звернувшись до найближчої амбулаторії. На цьому наголосила Вікторія Тимчик, головна епідеміологиня регіону. 

«Під час виїздів мобільних бригад основна увага буде приділена діткам до 6 років. Говоримо про щеплення від дифтерії, правця, поліомієліту, коклюшу, гемофільної інфекції, кору, паротиту та краснухи. Дорослі також зможуть вакцинуватися від дифтерії, правця і за бажанням від COVID-19», – підкреслила Вікторія Тимчик. 

Спікерка зауважила, що для профілактики в області вакцини наявні у достатній кількості. Є як моновакицни, так і комбіновані, тобто і дитина, і дорослий може отримати захист одразу від кількох інфекційних захворювань за одне щеплення. 

«Для того, щоб ми могли ефективно виконувати різні сесії імунізації, нам важливо знати, від яких захворювань і коли востаннє були вакциновані як діти, так і дорослі», – зазначила головна епідеміологиня регіону, підкресливши, що дізнатися цю інформацію можна у свого сімейного лікаря. 

Якщо хтось із ВПО хоче зробити щеплення, але не має можливості жодним чином з’ясувати свій імунний статус, в області можуть запропонувати вакцинацію з кожного виду вакцини і вважати це додатковою дозою. ВООЗ та МОЗ рекомендує у таких випадках проводити додаткову вакцинацію, вона не є шкідливою, а тільки підсилить імунітет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь