Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті функціонують мобільні групи з соціально-психологічної допомоги переселенцям

Дата: 06.05.2022 09:44
Кількість переглядів: 384

Про психологічну та соціальну підтримку переселенців йшлося на круглому столі за участі заступника голови Закарпатської ОВА Петра Добромільського.

«На території регіону проживає велика кількість людей, які вимушено покинули свої домівки через війну. Вони потребують не лише забезпечення житлом, продуктами харчування та засобами гігієни, а й психосоціальної підтримки. Разом з українськими та міжнародними організаціями напрацьовуємо відповідні механізми допомоги таким особам», – наголосив Петро Добромільський.

За його словами, в області функціонують 5 мобільних бригад, які в межах проєкту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди» надають соціально-психологічні послуги постраждалим від російської агресії. У складі кожної з них – соцфахівець, юрист, психолог та медик. 

Ініціативу реалізовує міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров'я» у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Закарпатської ОВА.

Також з метою покращення якості надання соціальних послуг в територіальних громадах області для фахівців систематично проводять навчання. Про це повідомила директорка Закарпатського обласного центру соціальних служб Ольга Травіна. За її словами, протягом 2022 року вдалося організувати 9 таких тренінгів для майже 450 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь