Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Майже 700 щеплень проти COVID-19 виконали закарпатцям мобільні бригади в межах проєкту з вакцинації у віддалених населених пунктах

Дата: 05.05.2022 09:09
Кількість переглядів: 154

Вакцинація від COVID-19 допомагає зберегти людські життя, а медикам – час та сили, які вони приділяють порятунку пацієнтів. Це завдання актуальне як у мирний час, так і зараз, під час війни.

У лютому-квітні в Закарпатській області реалізовували проєкт «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні».

Ініціатива спрямована на захист від COVID-19 літніх мешканців віддалених населених пунктів, а також маломобільних осіб та їхніх родин, адже кожен незалежно від місця проживання має право бути захищеним від небезпечного захворювання. Це особливо актуально для людей старшого віку, які найбільше ризикують перехворіти у важкій формі.

У межах цієї програми на Закарпатті мобільні бригади відвідали 20 важкодоступних населених пунктів у 3 територіальних громадах. Щеплення отримали 693 особи, з яких 440 – люди віком старше 60 років.

В умовах війни наша область активно надає допомогу переселенцям, займається організацією гуманітарної допомоги регіонам, які найбільше постраждали внаслідок російської агресії. У результаті – кількість виїздів мобільних бригад зменшили.

Однак COVID-19 нікуди не зник, і людям важливо вберегти себе від хвороби, щоб знизити навантаження на систему охорони здоров'я краю. Тому закликаємо тих, хто ще не вакцинований проти коронавірусу, відвідати пункти щеплень та захистити себе та своїх близьких.

Проєкт «Транспортування мобільних бригад із вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах в Україні» реалізували Міністерство охорони здоров'я України та Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ України у семи західних областях України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь