Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Словаччина готова надавати гуманітарну допомогу ромській громаді в області

Дата: 04.05.2022 08:37
Кількість переглядів: 148

Фото без описуГуманітарна допомога ромам – у фокусі сьогоднішньої зустрічі керівництва області з представниками словацького уряду та ромської громади.

За словами першого заступника голови ОВА Мирослава Білецького, з початком війни із «гарячих точок» на Закарпаття прибуло чимало представників ромської національності. Деякі виїхали за межі країни, деякі залишилися тут.

Сусідні держави створюють всі умови, аби допомогти переселенцям з України одягом, їжею.

«Аби підтримати тих, хто проживає у нас в області, прийняли рішення напрацювати механізм передачі гуманітарної допомоги зі Словаччини в Ужгород.

Зі свого боку, осередки, які займаються підтримкою ромів-переселенців, та лідери громадських організацій будуть максимально поширювати інформацію про можливість отримати таку допомогу в обласному центрі», – прокоментував Мирослав Білецький.

В обговоренні також взяли участь радник прем’єр-міністра Словацької Республіки з питань транскордонного співробітництва Едуард Бураш, радник прем’єр-міністра Словацької Республіки у справах ромів Ян Бук, уповноважений представник уряду Словацької Республіки у справах ромів Ян Герой та Павол Паніс Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь