Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті запустили Ситуаційно-аналітичний центр

Дата: 27.04.2022 13:06
Кількість переглядів: 339

Сьогодні в області запрацював Ситуаційно-аналітичний центр, створений на базі Закарпатської ОВА.

«Ця унікальна та високотехнологічна цифрова платформа дозволяє отримувати інформацію про можливі загрози, аналізувати ризики та гарантувати оперативне реагування правоохоронних органів, військових формувань, екстрених служб та інших суб’єктів забезпечення оборони та безпеки на території нашого регіону», – зауважив очільник краю Віктор Микита.

За його словами, система передбачає швидкий пошук і виявлення осіб з групи «ризику» та тих, хто може бути причетним до розвідувально-підривної та кримінальної діяльності на території області, методом фіксації й розпізнавання облич.

На всіх об’єктах критичної інфраструктури, основних транспортних артеріях, пунктах пропуску, місцях в’їзду та виїзду на Закарпатті, вокзалах і станціях встановлюють високотехнологічні камери. Вони забезпечуватимуть збір даних про кожну особу чи транспортний засіб, котрі приїхали в регіон або рухаються транзитом.

Інформація передається до Ситуаційно-аналітичного центру ОВА, де спеціальний модуль розпізнавання облич автоматично ідентифікує людину за відеозображенням. Він аналізує обличчя, порівнюючи їх із заздалегідь створеною базою електронних файлів, які накопичують у відповідній бібліотеці. Аналогічний процес відбувається й із транспортними засобами.

«Водночас до цієї системи інтегрують загальнообласну "Безпечне Закарпаття" й інші системи відеоспостереження області, перелік яких визначить ОВА. Це своєю чергою забезпечить надходження максимального обсягу аналітичних даних. Для ефективної роботи Ситуаційно-аналітичного центру ОВА створили Центр обробки даних», – наголосив Віктор Микита.

Велика система зберігання даних (СЗД) дає можливість силовим структурам якісніше і більш детально проводити кримінальний аналіз, створювати картотеки, завдяки яким здійснюватимуть оперативні та контррозвідувальні заходи.

Військові формування у зоні територіальної оборони регіону отримали потужний інструмент у сфері контролю об’єктів критичної інфраструктури. Водночас це дало можливість створити протоколи реагування на події та інциденти.

Ситуаційно-аналітичний центр допомагає здійснювати оперативне управління і контроль у будь-якій складній та позаштатній ситуації. Шляхом взяття під нагляд і контроль усіх об’єктів критичної та загальної інфраструктури керівники силових структур (ЗСУ, СБУ, НПУ, ДСНС, інші) зможуть створювати власні ситуаційні центри другого рівня, які дозволять отримати додаткові інструменти та суттєво прискорять швидкість реагування на події.

«Для прикордонників ми інтегруємо найдосконалішу на сьогодні систему тепловізійного контролю, яка працює зі спеціалізованими камерами, що дасть можливість у найближчий місяць оптимізувати роботу з охорони державного кордону.

Закарпатська обласна військова адміністрація однією з перших в Україні прийняла рішення про побудову системи управління інформаційною безпекою (СУІБ) для захисту інформаційних ресурсів у регіоні на період воєнного стану», – підкреслив Віктор Микита.

Рішенням ради оборони області ввели спеціальну посаду радника голови ОВА з питань забезпечення захисту інформації в інформаційно-аналітичних системах.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь