Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області посилено стежать за дотриманням санепідемнорм у місцях проживання та харчування ВПО

Дата: 21.04.2022 13:27
Кількість переглядів: 156

Для переселенців на Закарпатті розгорнули понад 620 пунктів розміщення та харчування. Щоб запобігти виникненню та поширенню кишкових інфекцій і харчових отруєнь, ці локації перевіряють на дотримання санітарно-епідемічних норм.

Фахівці провели моніторинг 277 пунктів харчування ВПО та 341 місця тимчасового проживання, 83% з яких відповідають вимогам. Про це на брифінгу повідомив Сергій Шуберт, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства обласного ГУ Держпродспоживслужби.

За його словами, у цих локаціях також контролюють якість питної води, зокрема дослідили 130 взірців. У деяких виявили невідповідності, зараз їх усунули і відібрані повторні взірці відповідають усім нормам. Крім того, перевірили 123 проби харчової продукції — у всіх них показники безпеки дотримані.

Також на брифінгу начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в області Юлій Шимон розповів, як запобігти харчовим отруєнням та на що звертати увагу при придбанні харчових продуктів.

«На ринках Закарпаття функціонують лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, що здійснюють щоденний контроль за продукцією, яка знаходиться в обігу. Це стосується насамперед харчових продуктів тваринного походження: м’ясні та молочні продукти», — зауважив Юлій Шимон, додавши, що продукцію, котра не відповідає параметрам безпеки, не допускають до реалізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь