Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Впроваджуємо нові цифрові технології у безпековому секторі області», – Віктор Микита

Дата: 19.04.2022 13:13
Кількість переглядів: 160

Фото без описуПротягом майже двох місяців війни Україна зазнала понад 360 кібератак. Це втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року: тоді їх було 122.

Як повідомив голова ОВА Віктор Микита, більш ніж половина усіх таких дій були здійснені з метою збору інформації або розповсюдження шкідливого програмного коду. Серед основних цілей хакерів – Уряд і місцеві органи влади, сектор безпеки та оборони, комерційні організації.

За його словами, Закарпаття не стало винятком:

«Ми фіксували ці втручання на регіональному рівні, однак запобігти їм дуже важко, враховуючи те, що напрямок кібернетичної безпеки є новим для органів виконавчої влади на місцях і за останні п’ять років цій сфері приділялося недостатньо уваги».

Очільник області зазначив, що в безпековому секторі області впроваджують сучасні цифрові технології, оскільки питання захисту цього напрямку є критично важливим.

«Воєнний стан вимагає кардинально іншого підходу до цього питання, і ми активно працюємо над формуванням якісно нового, ефективного підходу та протоколів дій із захисту інформаційного й кібернетичного поля Закарпаття», – наголосив Віктор Микита.

З перших днів вторгнення окупантів керівництво краю визначило чітке завдання для наших ІТ-фахівців: розробити та надати пропозиції щодо можливого формування й інтеграції центрів обробки даних та очистки трафіку, протидії DDoS-атакам в Закарпатській області, а також запуску системи оцінки вразливостей, побудови системи розслідування загроз та інцидентів, платформи координації та автоматизації процесів реагування на інциденти, цифрової криміналістики, платформи обміну інформацією про кіберзагрози тощо.

Як зауважив Віктор Микита, водночас в області ведуть перемовини з навчальними закладами, які у найближчій перспективі зможуть готувати спеціалістів у сфері інформаційної та кібернетичної безпеки.

«Усе це повинно зробити наш регіон максимально безпечним від атак російських хакерів та зовнішнього втручання у роботу органів управління на усіх рівнях. Також це посилить наш безпековий сектор, правоохоронні органи та служби екстреного реагування.

Робота триває. Для реалізації завдань ми залучили одних із найкращих фахівців ІТ-напрямку країни й вже незабаром покажемо перші результати», – резюмував Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь