Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білецький: Зараз більшість евакуйованих – мешканці Донецької та Луганської областей

Дата: 13.04.2022 15:30
Кількість переглядів: 169

Ужгородський вокзал продовжує зустрічати громадян, які через бойові дії були вимушені покинути свої домівки, а алгоритм безоплатного перевезення для таких осіб і далі працює. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Якщо у перші тижні війни лік ішов на тисячі вимушених переселенців на добу, то останніми днями на Закарпаття їх прибуває кілька сотень, здебільшого це жителі Донецької і Луганської областей», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, обласна військова адміністрація спільно з Ужгородською міськрадою налагодили механізм транспортування переселенців і робитимуть це стільки, скільки буде потрібно. Приїжджаючи на вокзал, пасажири можуть отримати консультацію представників місцевої влади. Вони допомагають сформувати групи. Залежно від побажань евакуйованих відвозять до пунктів пропуску для подальшого виїзду за кордон або ж в інші райони області, якщо переселенці мають намір залишитися тут.

В Ужгороді та наближених до нього населених пунктах вже немає змоги розміщувати людей. Тому за сприяння територіальних громад їх поселяють у районах дещо віддалених від обласного центру. Зараз найбільше внутрішньо переміщених осіб приймають громади Берегівського та Мукачівського районів.

На вокзалі Ужгорода цілодобово чергують волонтери. Тут нагодують тих, хто приїжджає, медичні працівники та психологи проконсультують та нададуть допомогу у разі потреби, а перевізники доставлять у безпечне місце.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь