Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цьогоріч на закарпатських автошляхах місцевого значення побільшає камер відеоспостереження

Дата: 21.02.2022 17:29
Кількість переглядів: 428

Однією з важливих передумов руху автошляхами є не лише якісне покриття, а й створення безпечних умов.

В Україні на завершальному етапі погодження коригування заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху відповідно до Державної програми безпеки дорожнього руху на період до 2023 року. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

За його словами, заходи, які експерти включили до цієї програми, дозволять зменшити рівень смертності на дорогах.

Відповідно до розподілу Дорожнього фонду 5% його загального обсягу передбачено для того, аби створити безпечні умови руху на автошляхах країни.

«Цьогоріч вперше за 4 роки в рамках регіональної програми безпеки дорожнього руху для цих потреб спрямували кошти з обласного бюджету.

Таким чином, аби забезпечити безпечні умови дорожнього руху на дорогах місцевого значення, у 2022 році на Закарпатті виділили 3 млн грн», – зазначив Мирослав Білецький.

Крім того, з 2020 року на території області за рахунок коштів Державного та місцевих бюджетів реалізовується Інтегрована загальнообласна система відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечне Закарпаття», у межах якої вже встановлено та функціонують такі конструкції.

Як повідомив перший заступник очільника краю, у 2022-у таких систем на автошляхах Закарпаття побільшає. Департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення облдержадміністрації провів торги та уклав договір на встановлення системи відеоспостереження.

«Він включає 18 вузлів із загальним використанням 53 відеокамер, з яких 28 – оглядових та 25 – номерних. По одній встановлять у селах Підполоззя та Латірка, всі інші – у Мукачеві», – прокоментував Мирослав Білецький.

Та варто зазначити, що ця цифра не є остаточною, оскільки системи відеоспостереження встановлюють також ГУНП у Закарпатській області і громади власним коштом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь