Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для ремонту доріг місцевого значення Закарпаття отримало понад 450 млн грн

Дата: 18.02.2022 14:16
Кількість переглядів: 436

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита разом з угорськими партнерами офіційно повідомили про намір реконструювати будівлю міського Будинку культури в Берегові.

За словами очільника краю, зараз триває оформлення дозвільної документації, робочий проєкт планують завершити ще цьогоріч, а вже 2023 року розпочнеться оновлення культурного осередку. Фінансування на реконструкцію передбачене зі сторони Уряду Угорщини.

«Оскільки це важливий об'єкт для Закарпаття, облдержадміністрація виступила з ініціативою включити проєкт реконструкції Берегівського міського Будинку культури до переліку ініціатив, що можуть бути реалізовані у межах президентської програми Володимира Зеленського "Велика реставрація" у 2023-2024 роках», – зауважив Віктор Микита

Теперішній стан закладу занедбаний, технічне оснащення – застаріле. Під час реконструкції тут створять театральну залу для проведення найрізноманітніших культурних заходів, її обладнають сучасною технікою. 

Крім цього, добудують нове крило, де розташуються місця публічного простору та службові театральні приміщення. Дві частини будуть з’єднані скляним атріумом – так поруч співіснуватимуть традиції й модерність.

«Сподіваюся, що завдяки тісній співпраці нам вдасться відновити культурну пам’ятку, яка є складовою історичної спадщини Берегівщини. Раніше це була синагога, а у 1960-х роках радянська влада перетворила цей об’єкт на міський будинок культури.

Оновлення таких осередків є надзвичайно важливим для розвитку нашого краю, збереження традицій та підвищення туристичної привабливості.

Впевнений, що найближчим часом ми реалізуємо ще більше спільних українсько-угорських проєктів, а наша співпраця буде розвиватися та розширюватися!» – наголосив Віктор Микита.

Для презентації проєкту на Закарпаття прибули заступник Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентський державний секретар Левенте Модьор і Почесний Генеральний консул України в Угорщині Шандор Рот. До заходу також долучилися Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаі, заступник голови облради Андрій Шекета, міський голова Берегова Золтан Бабяк.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь