Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віктор Микита: «Швидке та якісне завершення реконструкції КПП "Ужгород – Вишнє Нємецьке" — для нас пріоритет»

Дата: 10.02.2022 13:11
Кількість переглядів: 329

Фото без описуСьогодні голова облдержадміністрації Віктор Микита провів виїзну нараду на КПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке», де триває реконструкція навісів на виїзд з України, влаштування системи інтелектуального відеоконтролю, комп’ютерних мереж.

«Ці роботи мають бути завершені до кінця квітня. Будемо системно контролювати перебіг виконання усіх етапів, адже будь-які затримки неприпустимі», – зауважив Віктор Микита.

За словами очільника області, навіс над смугами уже майже готовий, залишилося обшити його, влаштувати модулі та електрифікувати їх. За планом після завершення першочергових робіт на цьому напрямку запустять потік транспорту на виїзд та в’їзд. Опісля на реконструкцію закриють частину, яка зараз здійснює пропуск транспорту та громадян.

«Ми недопустимо чергового довгобуду на міжнародному пункті пропуску. Особисто контролюватиму кожен етап та звітність. Якщо буде така необхідність, то ми вживатимемо відповідних заходів для недопущення блокування реалізації проєкту, зокрема кадрових та організаційних, – підкреслив голова Закарпатської ОДА. – Щодо пішохідної зони, то на території України ця частина майже завершена. Ми готові запускати пішохідний рух у межах КПП "Ужгород – Вишнє Нємецьке", однак тепер черга за словацькою стороною».

За інформацією словацьких колег зараз триває корегування пішохідної смуги на їхній частині пункту пропуску, яка передбачає зміну напрямку та сектору розташування. Під час останньої робочої зустрічі на рівні керівників КПП двох країн словацькі партнери зазначили, що запуск пішохідного пропуску через кордон може бути не раніше 2023 року.

«Цей проєкт – обличчя Закарпаття та України, проте, на жаль, у минулі роки він став сумнозвісним через корупційні історії та блокування реалізації. Оскільки ОДА не є замовником, контролювати усі етапи непросто. Та це нікого не зупинить і не знімає ні з кого відповідальності. На реалізацію проєкту буде залучено стільки менеджменту, сил та засобів, скільки потрібно», – додав Віктор Микита

Наступну нараду запланували провести на початку березня. 

Швидке та якісне завершення реконструкції пункту пропуску — пріоритет для керівництва області.

До обговорення також долучилися командир Чопського прикордонного загону Руслан Цапюк, перший заступник начальника Закарпатської митниці ДМС Микола Кутєпов та представники підрядної організації, яка виконує роботи з реконструкції пункту пропуску.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь