Хустська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За тиждень на Закарпатті проти поліомієліту імунізували майже 600 дітей

Дата: 08.02.2022 17:41
Кількість переглядів: 320

Щоб не допустити поширення поліомієліту та убезпечити дітей від складних наслідків хвороби, в області проводять вакцинальну кампанію.

Голова облдержадміністрації Віктор Микита повідомив, що зараз триває перший раунд форсованої імунізації проти поліомієліту. Він передбачає щеплення дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали жодної дози вакцини або мають тільки одну.

За словами Віктора Микити, протягом тижня у межах цього етапу в області інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) імунізували 599 дітей, що становить 5% від запланованої кількості. Перше щеплення отримали 338 осіб, інші ж 261 – другу дозу вакцини.

Найбільше щеплень – 146 – зробили в Хустському районі. Понад 30% від плану за 1 дозою вакцини виконали Мукачівський ЦПМСД, а Вільховецький Центр досягнув 25% за другою ІПВ.

«Зараз Закарпаття у достатній кількості забезпечене необхідними препаратами, батькам тільки потрібно повідомити сімейного лікаря про бажання щепити свою дитину.

Пам’ятайте, імунізація – єдиний спосіб захистити молодше населення, адже ліків від цієї недуги не існує.

Ми продовжуємо працювати у напрямку нарощення кількості щеплень, аби поліовірус не поширювався і не вражав дітей», – підкреслив очільник краю.

Імунізація проти поліовірусу відбувається із залученням закладів охорони здоров'я області, які надають первинну медичну допомогу та уклали договір з НСЗУ за пакетом медичних гарантій «Первинна медична допомога».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь